Verhuur via de leegstandswet is ideaal voor mensen die hun dubbele lasten willen dekken omdat zij hun woning niet verkocht krijgen. Huurwoningengevraagd.nl helpt u met het verhuren van uw woning via de leegstandswet. Het grote voordeel van deze soort van verhuur is dat uw woning gewoon te koop kan blijven staan terwijl u de woning verhuurt. Door de opzegtermijn van 3 maanden kunt u de huurder snel laten vertrekken als u de woning heeft verkocht. Een tweede voordeel van verhuur via de leegstandswet is dat uw woning minder gevoelig is voor vandalisme.
Door wetswijzigingen van 1 juli 2013 kunt u een vergunning voor 5 jaar aanvragen bij de gemeente, mag u zelf de verhuurprijs vaststellen en hoeft u maar beperkte huurdersbescherming garanderen.

Er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden als u wilt verhuren via de leegstandswet. U dient toestemming te vragen bij uw hypotheekverstrekker of bank en u moet uw verzekeraar inlichten. Het kan tot 6 weken duren voordat u uw vergunning heeft gekregen van de gemeente nadat u deze heeft aangevraagd middels de ‘Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur’. Tenslotte moet u er rekening mee houden dat uw woning verschuift van box 1 naar box 3.

Huurwoningen gevraagd verhuurt uw woning aan betrouwbare huurders. Zo hebben wij huurwoningen gevraagd voor Maasvlakte en huurwoningen gevraagd voor medisch personeel. Ook verhuren wij aan alle andere huurders. Wij screenen de huurders op hun kredietwaardigheid, antecedenten en identiteit en zorgen ervoor dat er een degelijk contract wordt opgesteld.

Wilt u een betrouwbare partner die u helpt met verhuur via de leegstandswet? Neem contact met ons op en wordt zo spoedig mogelijk gereageerd.